Особливості виховання дітей дошкільного віку, що мають негативні прояви поведінки - Стрілець, Олена Олексіївна (My University, 2023)
Кваліфікаційна робота виконана на теоретичному й емпіричному рівнях. На теоретичному – проаналізовані теоретичні аспекти виховання дітей дошкільного віку з негативними проявами у поведінці. Вивчені погляди учених на проблему виховання дітей дошкільного віку з негативними проявами у поведінці. Здійснений аналіз педагогічних умов виховання дітей дошкільного віку з означеною поведінкою. На емпіричному рівні практично вивчені особливості виховання дошкільників з негативною поведінкою. З цією метою розроблена й реалізована програма педагогічного експерименту. Здійснений аналіз змісту і результатів констатуючого етапу дослідно-експериментальної роботи. Розроблена рекомендована система роботи з оптимізації педагогічних умов виховання дошкільників з негативною поведінкою
The qualification work was performed at theoretical and empirical levels. At the theoretical level, the author analyzed theoretical aspects of raising preschool children with negative behavioral manifestations, as well as studied the views of scientists on the problem. We also analyzed the pedagogical conditions for the upbringing of preschool children with said behavior. At the empirical level, the author practically studied peculiarities of upbringing preschoolers with negative behavior. For this purpose, we developed and implemented a program of a pedagogical experiment. The content and results of the ascertaining stage of the experiment were analyzed. As a result, we developed a recommended optimization system of pedagogical conditions for upbringing preschoolers with negative behavior. Keywords: education, upbringing of preschoolers, negative manifestations in the behavior of preschoolers, negative behavior in children
Keywords: виховання дошкільників; негативні прояви у поведінці дошкільників; негативна поведінка у дітей; виховання