ДО ПРОБЛЕМИ БАЛЕТМЕЙСТЕРСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ХОРЕОГРАФІЇ У СИСТЕМІ ВИЩОЇ МИСТЕЦЬКОЇ ОСВІТИ - Пархоменко, О. М. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У статті висвітлюється зміст балетмейстерської підготовки майбутніх учителів хореографії у системі вищої освіти. Наголошено на необхідності комплексного підходу до визначення системи культурологічних, мистецтво- знавчих, психолого-педагогічних знань і вмінь на рівні сучасних вимог. Балетмейстерська підготовка має комплексну структуру, будується на основі взаємодії різних видів хореографічної діяльності.
Keywords: балетмейстерська підготовка; учитель хореографії; балетмейстерські вміння