Духовна спадщина як багатогалузева система історико-культурологічної науки: монографія - Кучменко, Е. М. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2023)
В монографії в максимально доступній формі висвітлюється актуальна проблема вивчення світової духовної спадщини в контексті діалогу культур через історіографічний аналіз культурологічної, філософської, політологічної та соціокультурної думки. Праця містить контекстний вимір вивчення вторинних компонентів в розрізі сучасного інституційного історико-культурологічного та соціально-політологічного знання. Дана праця поєднує властивості інформативного навчального посібника та аналітичної наукової монографії і тим самим дає необхідний базис для наступного вивчення духовної спадщини як історико-культурного і соціально-політичного виміру через міжкультурний діалог. Монографія призначена для студентів, аспірантів, викладачів вищих навчальних закладів гуманітарного профілю, а також для широкого кола читачів.
Keywords: духовна спадщина; багатогалузева система