«Вікно і світанок». Остання повість рукописної збірки Я. П. де Бальмена, раніше невідома - Сиротенко, Л. Ф. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2025)
У статті подана інформація про заключну повість "Вікно і світанок" рукописної збірки повістей українського письменника – романтика Я. П. де Бальмена. Авторка статті звертає увагу на те, що твір є логічним завершенням романтико – автобіографічної історії кохання як основної теми зібрання повістей та яскравим відображенням літератури епохи романтизму.
Keywords: Я. П. де Бальмен; повість; рукописна збірка; романтизм; автобіографізм; історія кохання