Психолого-педагогічні аспекти розвитку дитини раннього віку - Кононко, О. Л. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2018)
У навчальному посібнику розкрито сучасні підходи до розвитку, вихо-ван¬ня та навчання дітей раннього віку в Україні та провідних країнах світу; схарак¬те¬ризовано особливості упровадження компетентнісного підходу в освітній процес дошкільного закладу та підготовку майбутніх фахівців дошкільної сфери у вищому навчальному закладі педагогічного профілю; визначено шляхи оптимізації освітнього процесу з метою формування педагогічної компетент¬ності випускника. Для викладачів і студентів вищих навчальних закладів (спеціальності 012 "Дошкільна освіта"), науковців, різних категорій працівників дошкільної сфери.
Keywords: психолого-педагогічні аспекти; дитина раннього віку; "нова" дитина; переддошкільний вік; освіта дітей раннього та дошкільного віку в Україні; компетентності дитини раннього віку; особистісно орієнтований підхід; дорослий як чинник розвитку дитини раннього віку; компетентнісний підхід