Миколаївський собор - унікальна пам'ятка доби "козацького бароко" - Морозов, Олександр Сергійович (My University, 2013)
Автор дасліджує дату побудови унікальної пам'ятки української барокової архітектури 17 століття - козацького полкового Миколаївського собору. На думку автора, храм споруджено близько 1655-1657 на кошти сподвижників гетьмана Богдана Хмельницького, полковників Ніжинського козацького полку братів Івана та Василя Золотаренків.
Keywords: Ніжин; Миколаївський собор; козацьке бароко