ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА - Аніщук, А. М. (Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя, 2016)
Навчальний посібник містить комплекс матеріалів, структурованих відповідно до навчальної програми даної дисципліни. Змістове наповнення охоплює аудиторну, самостійну та індивідуальну роботу студентів, надаючи їй системності, послідовності, сприяє формуванню цілісному погляду на проблеми навчальної дисципліни та розвитку достатнього рівня узагальнення матеріалів.
ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА Навчальний посібник Для студентів вищих навчальних закладів, спеціальності "Дошкільна освіта"
У посібнику висвітлено теоретичні основи інклюзивної освіти,нормативно правове забезпечення інклюзивної освіти, досвід втілення інклюзивної освіти за кордоном. Розкрито значення дошкільної інклюзивної освіти щодо соціалізації дітей з вадами психофізичного розвитку, особливості організації інклюзивного дошкільного закладу. Висвітлено педагогічні стратегії та підходи, які можна використовувати в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами,основні напрями та принципи корекційно розвивальної роботи.
Keywords: інтеграція; інклюзія; діти з особливими потребами; особистісний розвиток; сегрегація