Життєві історії учасників АТО - Кресан О. Д. (My University, 2016)
Переживання та усвідомлення особистістю подій відбувається в процесі створення та оповідання життєвих історій, наративів. З цією думкою погоджуються такі автори, як М. Уайт, Д. Епстон, Дж. Фрідман, Дж. Комбс, А. Ферро, Н. В. Чепелєва, Т. М. Титаренко та ін. Окремої уваги заслуговують життєві історії учасників АТО (і відповідно події, що в них відображені), оскільки для них пережити й усвідомити подію надзвичайно важливо, в деяких випадках це може зберегти здоров’я, покращити якість їхнього життя, і вберегти від виникнення симптомів ПТСР.
Keywords: АТО; історія