Пантелеймон Куліш і Ганна Барвінок: доля, Україна, любов (мотронівський період життя і творчості) - Самойленко, Г. В. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2021)
У книзі на великому фактичному матеріалі розкриті багатогранні та специфічні особливості Мотронівки як гнізда культури, показані найрізноманітніші форми діяльності господарів садиби як визначних українських письменників і громадських діячів Пантелеймона Куліша та Ганни Барвінок у тісних взаємозв’язках, із широким колом громадськості, так і родинних взаєминах. Книга адресована науковцям, краєзнавцям, студентам та всім шанувальникам творчості письменника.
Keywords: Пантелеймон Куліш; Ганна Барвінок; доля; Україна; любов; мотронівський період життя