ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ФОРМУВАННЯ УМІНЬ САМОРЕГУЛЯЦІЇ МУЗИЧНО-ВИКОНАВСЬКИХ ДІЙ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИКИ - Сунь, Сінь (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У статті знайшли відображення проблеми забезпечення успішної музично- виконавської діяльності майбутнього педагога, що пов’язані з регуляцією таких чинників як емоційна стійкість, музична експресія, вольова активність, виконавська надійність. Актуальність проблеми відображає суперечність між зростаючими вимогами суспільства до якісної фахової підготовки майбутніх учителів музики та недостатнім рівнем їх виконавської майстерності. Музично-виконавська діяльність педагога пов’язана з напругою його нервової системи, великими емоційними та інтелектуальними зусиллями, персональною відповідальністю за хід та результати мистецько-освітнього процесу, швидкою орієнтацією у нестандартних педагогічних ситуаціях.
Keywords: фахова підготовка; музично-педагогічна діяльність; виконавська діяльність