ОСОБИСТІСНІ КОРЕЛЯТИ ТОЛЕРАНТНОСТІ ФАХІВЦІВ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ - Рень, Лариса Василівна (My University, 2023)
Магістерська робота присвячена дослідженню особистісних корелят толерантності фахівців соціальної роботи. Проаналізовано основні теоретичні положення, філософсько-етичні засади толератності, розкрито сутність і зміст цього феномена у психологічній науці, узагальнено особистісні особливості фахівців соціальної роботи, розроблено модель толерантності як особистісної характеристики фахівців із соціальної роботи. Толерантність як особистісна характеристика поєднує знання про себе, відповідальність, почуття гумору, автономність, здатність до емпатії. При структуруванні толерантності як особистісної характеристики слід брати до уваги її емоційний, поведінковий та когнітивний показники. Представлено результати емпіричного дослідження. З’ясовано, що у групі фахівців соціальної роботи високий рівень толерантності діагностується у переважної більшості респондентів (71,9%). Високий рівень толерантності фахівців соціальної роботи взаємозалежить із рівнем товариськості, емоційної лабільності та інтровертованості. Толерантність як особистісна риса характерна для осіб із числа фахівців соціальної роботи, які прагнуть до соціальної взаємодії зі значущими особами, хоча і не завжди можуть стримувати свої емоції.
Keywords: толерантність; фахівець соціальної роботи; інтолерантність; емпатія; кореляти