МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ФОРМУВАННЯ ХУДОЖНІХ ОРІЄНТАЦІЙ СТАРШОКЛАСНИКІВ В УМОВАХ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ - Паньків, Л. І. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2017)
У статті актуалізується проблема формування художніх орієнтацій старшо-класників. Розглянуто особливості мистецького навчання учнів старшого шкільного віку в умовах позашкільної освіти. Визначено сутність категорії "художні орієнтації". Окреслено методологічні підходи до формування художніх орієнтацій учнів у процесі їх позашкільної діяльності. Забезпечення зорієнтованості учнів у духовному просторі розгля-дається як пріоритетне завдання вчителя
Keywords: мистецьке навчання; художні орієнтації; методологічні засади; позашкільна навчальна діяльність