Театри і актори Північного Лівобережжя України - Самойленко, Г. В. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2010)
У книзі у хронологічній послідовності висвітлюється історія розвитку театрального мистецтва Чернігівщини ХVII–XX ст. та окремих труп Чернігова, Ніжина, Новгорода-Сіверського, Прилук.
Keywords: Театр; Чернігівщина