Грошова реформа Сергія Юлійовича Вітте та її значення - Гулак, І. В (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2019)
Стаття присвячена вивченню й дослідженню розвитку податкової системи та дії її механізмів. Бюджетні відносини потребують державного регулювання, яке досягається шляхом чіткої регламентації бюджетної діяльності через впровадження виваженої податкової політики. Саме податкова система повинна успішно вирішувати фіскально-розпо-дільчі функції. Шляхом оптимального розподілу доходів якої забезпечується дохідна частина бюджету. Система оподаткування має бути побудована таким чином, щоб сприяти розвитку виробничої діяльності. У статті висвітлюється професійна діяльність С. Ю. Вітте – видатного фінансиста, політика та дипломата. Піднімаються труднощі, пов’язані з проведенням грошової реформи та її значення.
Keywords: економіка; історія; податки