Археологічна експозиція Ніжинського краєзнавчого музею ім. І. Г. Спаського як джерело культури давнього населення регіону - Ященко, Н. С. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2019)
У статті розглянуто історію заснування та розвитку Ніжинського краєзнавчого музею ім. І. Г. Спаського. Висвітлено процес формування археологічної колекції. Показано послідовність накопичення археологічних матеріалів завдяки діяльності археологічних експедицій, знахідки яких передавалися у фонди музею. Описано та проаналізовано експозицію з археологічними матеріалами доби Київської Русі.
Keywords: музей; експонати; розкопки; археологія, колекції