Організація музичної освіти Чернігівщини на початку ХХ століття - Ляшенко, Т.В. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
Публікація присвячена висвітленню сторінок історії культурного життя Чернігівщини. У статті акцентовано увагу на значущості музичної освіти для духовного збагачення та розвитку молоді, для повноцінної соціокуль- турної життєдіяльності регіону. Визначено основні ступені, напрями та форми організації професійної музичної освіти регіону на початку ХХ сто- ліття. Розглянуто передумови створення та відкриття філії російського музичного товариства на Чернігівщині.
Keywords: регіон; музична освіта; виконавство