Запровадження німецького окупаційного режиму в селі Лосинівка Лосинівського району Чернігівської області - Авраменко, Н.Д.; Черненко, Т.В. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У статті на основі аналізу архівних матеріалів, опублікованих документів, усних джерел розглянуто окупаційну політику Німеччини та її вплив на життя селян в умовах воєнної дійсності на окремо узятій території. Висвітлено процес становлення німецьких органів влади в Лосинівці, охарактеризовано склад населення, розкрито господарську діяльність населення в умовах окупації.
Keywords: окупаційний режим; військова зона окупації; Польова комендатура; громадські господарства