Вивчення художніх творів із проявами "нейтралізованого" історизму - Бондаренко, Юрій Іванович (Українська мова і література в школі, 2007)
У статті розкрито особливості шкільного вивчення літературних творів окремої категорії - тих, у яких відсутня вказівка на історичний час зображеного.
Keywords: "нейтралізований" історизм; історична статика; міфологізм; символізм