Соціалізація дітей дошкільного віку у дозвіллєвій діяльності - Зазимко, Марія Сергіївна (My University, 2020)
Робота на здобуття освітнього ступеня магістра за спеціальністю соціальна робота та практична психологія. Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, Ніжин, 2020. Кваліфікаційна робота присвячена проблемі соціалізації дітей дошкільного віку у дозвіллєвій діяльності. Проаналізовано сутність і зміст дозвіллєвої діяльності у формуванні соціально-комунікативних якостей особистості дитини дошкільного віку. Досліджено соціально-педагогічний потенціал дозвіллєвої діяльності, визначено її роль у процесі соціалізації дошкільників. Проведено експериментальну діагностику рівня сформованості провідних умінь спілкування і взаємодії з однолітками дітей 5-6 річного віку. Розроблена програма формування соціально-комунікативної компетентності дошкільників у дозвіллєвій діяльності закладу дошкільної освіти.
Keywords: Соціалізація; дитина дошкільного віку; дозвіллєва діяльність; спілкування