Первая публикация французской повести Я. П. де Бальмена «Сновидение» и история рода де Бальмен - Сиротенко, Л. Ф. (НДУ ім. М. Гоголя, 2022)
У статті подана інформація про першу публікацію повісті українського письменника Я. П. де Бальмена «Сновидение», написаної французької мовою та перекладеною російською Михайличенко Г. А., розкрита основна сюжетна лінія твору, що торкається старовинного шотландського роду де Бальменів. Автор статті звертає увагу на специфіку стилю повісті, традиції романтичної літератури і зокрема роману В. Скотта «Уеверлі».
Keywords: Я. П. де Бальмен; романтизм; історизм