АНАЛІЗ ХУДОЖНЬОЇ КОМУНІКАЦІЇ У ПОНЯТІЙНОМУ ВИМІРІ - Чжоу, Геян (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У статті подано аналіз поняття "комунікація" з позицій різних наукових підходів. Висвітлюється вплив процесів глобалізації на оновлення принципів організації професійної освіти. Відзначається насиченість сучасного суспільства комунікативними взаємодіями, комунікативність розглядається як важлива властивість людини. Обґрунтовано значущість комунікації як чинника розвитку особистості та суспільства. Наводяться причини неоднозначних тлумачень сутності комунікації. Посилена увага до формування комунікативних умінь в системі фахової підготовки пояснюється зміною характеру освітнього процесу з монологічного типу на діалогічний. Досліджується вплив комунікативних умінь вчителя на ефективність навчального процесу. Відзначається недостатній рівень розробленості методичних засобів розвитку комунікаційних умінь у майбутніх вчителів музики.
Keywords: художня комунікація; поняття; взаємозв’язок; освітній процес