Роль Свято-Володимирського братства в Київській єпархії (1903-1915) - Чеботарьов, Д. О. (Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя, 2017)
У даній статті розкрито роль Свято-Володимирського братства в межах Київської єпарх1їХХ ст. На підставі історизму й об'єктивності у статті зуміли простежити й охарактеризувати діяльність КLІївського СвятсгВолодимирського братства в період 1903-1915 рр. Простежити різні аспекти існування, побачити положення даного статуту братства, його діяльність проти сектантства, розвиток писемності, грамотності, архітектури, об'єднання православних парафій Киівської єпарх1ї і духовності самої православної церкви.
/п this article the author discusses the role of the piousl'f-Vladiтir brotherfюod as а part of the Kyiv diocese of the ХХ сепtиrу Оп the basis ofhistoricisт and objectivity, the article was аЬІе to trace and describe the activities of the Кіеv pioиsly-Vladiтir brotherhood іп the period of 1903- 1915, to trace the different aspects of existence, to analyse the provisions of the Charter of the brotherhood, its activity against sectarianisт, as wel/ as the activity аітеd at deve/opтent of literacy, architecture, unification of Orthodox parishes of the Kyiv diocese and the spiritua/i~ of the Orthodox Church.
Keywords: Киівська єпархія; Святс-Володимирське братство; St. Vladiтir brotherhood; sectarianisт and revolution