Педагогічні умови формування соціально-комунікативних умінь дітей старшого дошкільного віку в ігровому просторі ЗДО - Бондарева, Анна Валеріївна (My University, 2022)
Наукова робота присвячена аналізу такого аспекту проблеми соціально-комунікативного розвитку дітей старшого дошкільного віку як формування соціально-комунікативних умінь засобами ігрового простору закладу дошкільної освіти. Розкрито сутнісні ознаки соціально-комунікативних умінь як психолого-педагогічної категорії та виявлено особливості їх формування у дітей 6-7 років. Надано соціокультурну характеристику гри як засобу формування соціально-комунікативних умінь у дітей старшого дошкільного віку та обґрунтовано на основі цього потенціал ігрового простору закладу дошкільної освіти. Проведено експериментальне дослідження з виявлення педагогічних умов формування соціально-комунікативних умінь дітей старшого дошкільного віку в ігровому просторі ЗДО. Запропоновано методику організації роботи з перевірки зазначених педагогічних умов.
Keywords: соціально-комунікативні уміння; ігровий простір ЗДО