Теорія і практика позашкільної освіти - Лісовець, О. В.; Хлєбік, С. Р.; Криловець, М. Г. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2024)
Навчальний посібник «Теорія і практика позашкільної освіти» ставить за мету ознайомити студентів з історичними аспектами створення системи позашкільної освіти в Україні, її сучасним станом та проблемами модернізації, організації інклюзивного середовища закладу позашкільної освіти, питаннями виховання і розвитку дітей в системі позашкільної освіти в умовах її інноваційного розвитку. Посібник адресовано педагогічним працівникам закладів позашкільної освіти (керівникам гуртків, методистам), працівникам закладів післядипломної педагогічної освіти, слухачам закладів післядипломної педагогічної освіти, викладачам закладів вищої освіти (викладачам педагогічних дисциплін, спецкурсів., курсів підвищення кваліфікації тощо), науковцям, аспірантам, студентам.