Маловідомі постаті бібліотеки Ніжинської вищої школи: В’ячеслав Костянтинович Пухтинський. Вип. 3. - Осіпова, Г. С. (My University, 2023)
Нарис присвячений В’ячеславу Костянтиновичу Пухтинському (1888–1980), нині забутому українському вченому-антикознавцю, педагогу, історику, краєзнавцю, філологу, який протягом шести років (1929–1935) очолював книгозбірню Ніжинського інституту народної освіти. Висвітлюється його діяльність на посаді завідувача бібліотеки Ніжинської вищої школи та його кропітка праця, яка сприяла становленню книгозбірні у 20–30-х рр. ХХ ст. Уперше публікуються спогади В. К. Пухтинського про Ніжинську вищу школу. Дослідження базується на широкому колі маловідомих архівних матеріалів. Видання адресоване бібліотекарям, студентам, історикам, науковцям, всім хто цікавиться історією Ніжинської вищої школи.
Keywords: маловідомі постаті бібліотеки; Ніжинська вища школа; В’ячеслав Костянтинович Пухтинський; імена в історії бібліотеки