Стародруки другої половини XVIII – початку ХІХ ст. з колекції «Polonica» бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Каталог - Морозов, Олександр Сергійович (My University, 2012)
Черговий випуск каталогу «Книжкових пам’яток у фондовому зібранні бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» продовжує серію видань, спрямованих на науково-бібліографічне розкриття фондів одного з найдавніших бібліотечно- просвітницьких закладів Лівобережної України і містить у собі детальний науково- бібліографічний опис стародруків другої половини XVIІІ – початку XIХ ст. з колекції «Polonica». Історико-книгознавча інформація про стародруки ніжинської університетської бібліотеки вводиться у науковий обіг уперше. Текстовий опис колекції супроводжується детальною передмовою, альбомом ілюстрацій та науково-бібліографічним апаратом. Видання розраховане на фахівців-книгознавців, істориків, філологів, культурологів, студентів та широкий читацький загал, якому небайдужа історія книги, книжної культури та польсько-українських взаємин.