РОЗВИТОК ХУДОЖНЬОЇ КУЛЬТУРИ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ В ХІХ – НА ПОЧАТКУ ХХ СТ. - Самойленко, Г. В. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2015)
У книзі вперше на широкому фактичному матеріалі у системати- зованому контексті розкрито розвиток архітектури, живопису, літе- ратури, театру, музики як самостійних видів мистецтва та у зв’язку з гніздами культури, які існували на Чернігівщині у ХІХ – на початку ХХ ст. Книга адресована науковцям, студентам, педагогам, краєзнавцям та всім, хто любить свій рідний край.
Keywords: художня культура; Чернігівщина