Сільське господарство лівобережних губерній у кінці ХІХ – на початку ХХ ст.: між модернізацією і традицією - Крупенко, О. В. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
Стаття присвячена актуальним проблемам соціально-економічної історії періоду пореформеної модернізації. Авторка на основі значного статис- тичного матеріалу проаналізувала особливості ринкових перетворень у аграрній сфері на території Полтавщини й Чернігівщини, виявивши регіо- нальну специфіку. З’ясовано, що товаризація сільського господарства призвела до розвитку промислового підприємництва, яке посилило попит на зернові та технічні культури.
Keywords: Лівобережна Україна; модернізація; сільське господарство; товарне виробництво