Криза в Сумському осередку КПУ (1990–1991 рр.) - Філатов, Б.С. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У статті проаналізовано діяльність КПУ в 1990–1991 рр. Висвітлено сус- пільно-політичні передумови, які призвели до кризи всередині Сумського осе- редку КПУ. Проаналізовано причини, основні прояви, суть та наслідки кризи в Сумському осередку КПУ. Здійснено системний аналіз динаміки розвитку кризових явищ усередині КПУ в Сумській області. Проаналізовано роль Асо- ціації демократичних сил Сумщини в розвитку кризових явищ Сумського осередку КПУ. Здійснено спробу всебічного об’єктивного висвітлення поставленої проблеми.
Keywords: УРСР; Асоціація демократичних сил Сумщини