РОЗВИТОК ТВОРЧОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ ЗАСОБАМИ ДЖАЗОВОГО МИСТЕЦТВА - Гришко, Валерія Олексіївна (My University, 2019)
Магістерське дослідження присвячено актуальній проблемі розвитку творчої компетентності учнів молодшого шкільного віку засобами джазового мистецтва. Мета дослідження полягає у вивченні та узагальненні теоретичних аспектів проблеми розвитку творчої компетентності молодших школярів засобами джазового мистецтва. Наукова новизна дослідження полягає в тому, що здійснено науковий аналіз проблеми розвитку творчої компетентності молодших школярів засобами джазового мистецтва; уточнено сутність понять «творча компетентність», «творча компетентність молодшого школяра»; виявлено та обґрунтовано педагогічні умови розвитку творчої компетентності молодших школярів засобами джазового мистецтва; узагальнено комплекс методів розвитку творчої компетентності учнів молодшого шкільного віку. Розроблені теоретичні та методичні матеріали дослідження можуть бути використані в педагогічній практиці, при написанні науково-методичних статей і розробок.
Науковий керівник: Павленко Олексій Миколайович, кандидат педагогічних наук, доцент Рецензенти: Дорохін В. Г. – кандидат мистецтвознавства, заслужений артист України, директор КВНЗ «Ніжинський коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької» Чернігівської обласної ради Ляшенко Т. В. – кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри інструментально-виконавської підготовки НДУ імені Миколи Гоголя
Keywords: творча компетентність; джазове мистецтво; творчі здібності; молодші школярі