КОПІНГ-СТРАТЕГІЇ ОПАНУВАННЯ ВАЖКИМИ СИТУАЦІЯМИ СОЦІАЛЬНОЇ ВЗАЄМОДІЇ В УМОВАХ ВІЙНИ - Овдійок, Анна (My University, 2024)
Проблема досліджувалася на теоретичному та емпіричному рівня. Зокрема у першому розділі «Теоретико-методологічні засади дослідження ситуацій соціальної взаємодії між подружжям в умовах війни» розглянуто сутність поняття взаємодія, соціальна взаємодія, особливості та параметри взаємодії у сім’ї, а також психологічні напрямки та чинники міжособистої взаємодії у родині. У другому розділі «Особливості опанувальної поведінки у ситуаціях соціальної взаємодії подружжя в умовах війни» розглянуто поняття складної ситуації, оособливості складної соціальної взаємодії у сім’ї, копінг-стратегії оанування соціальними ситуаціями в умовах сім’є між подружжям. У третьому розділі «Емпіричне вивчення особливостей впливу копінг-стратегій на опанування важких соціальних ситуацій взаємодії між подружжям» було здійснено емпіричне дослідження психологічних особливостей використання подружжями копінг-стратегій у подоланні складних ситуацій соціальної взаємодії, встановлено значущі відмінності між параметрами.
Keywords: взаємодія; соціальна взаємодія; копінг-стратегії; копінг-стратегії опануванням складними ситуаціями; складні ситуації; ситуації стрес