Геологія з основами геоморфології - Бездухов, О. А.; Філоненко, Ю. М. (НДУ ім. М. Гоголя, 2026)
Даний посібник спрямований на опанування здобувачами системи знань про об’єкт і предмет вивчення геології та геоморфології, основні властивості мінералів і гірських порід, процеси внутрішньої та зовнішньої динаміки, еволюцію земної кори та основні етапи розвитку рослинного і тваринного світу, особливості утворення і поширення корисних копалин. У ньому надається також пояснення механізму процесів і суті чинників рельєфотворення, та наводиться аналіз основних типів морфоструктури й морфоскульптури представлених на планеті. Посібник адресовано здобувачам як денної так і заочної форми навчання.