Інтеграція людей з інвалідністю в соціум - Новгородський, Р. Г. (My University, 2019)
У магістерській роботі проаналізовано проблему інтеграції осіб з обмеженими можливостями в сучасне українське суспільство. Розглянуто шляхи та форми взаємодії громадських інституцій при вирішенні цієї проблеми, зокрема з допомогою механізмів університетської освіти. . Проаналізовано законодавчу базу України щодо забезпечення умов інтегрування молоді з функціональними обмеженнями у сучасне середовище. Вивчено стан інтеграції студентів-інвалідів в університетський простір. Визначені можливості розширення доступності вищої освіти для осіб з інвалідністю шляхом адаптації університетського освітнього середовища до потреб і життєвих цілей інвалідів.
Keywords: соціальна робота; інклюзія; інтеграція; особа з інвалідністю