Міфоніми в сучасній українській прозі: лінгвостилістичний аспект - Сьомка, Лілія Русланівна (My University, 2020)
Наукова робота присвячена вивченню міфологічної лексики, уживаної в художніх творах жанру фентезі сучасних українських письменниць Дари Корній і Галини Пагутяк. Окреслено терміни «міфологема» та «міфонім», опрацьовано основні риси цих понять. Дослідження здійснено у двох напрямках – семантичному та стилістичному. Перший передбачає значеннєву класифікацію дібраного мовного матеріалу, визначення лінгвокультурологічного навантаження міфологічно маркованої лексики. Другий напрямок реалізовано в студіюванні міфопоетики Дари Корній та мовосвіту Галини Пагутяк. Особлива увага в науковій роботі приділена лінгвостилістичному аналізові міфологічно маркованих номінацій, у семантиці яких наявний етнокультурний компонент.
Науковий керівник - к. філол. н., доц. кафедри української мови та методики її навчання Кайдаш А. М.
Keywords: Міфологічна лексика; національно-культурний компонент