Нариси з історії стародавнього Ніжина: 1. Археологічні старожитності Ніжина та околиць 2.Чи існував Ніжин у ХІV столітті? - Морозов, Олександр Сергійович (My University, 2005)
Автором розглядаються маловідомі сторінки історії Ніжина. Простежується хронологія археологічних досліджень стародавнього міста. Окремо автор зупиняється на питанні: чи існував Ніжин у ХIV столітті.