Формування у дошкільників ціннісного ставлення до рідного краю - Матвієнко, С. І. (Сучасні тенденції та концептуальні шляхи розвитку освіти і педагогіки [зб. наук. пр.]: матеріали IX Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (м. Київ, 27 травня 2022 р.). Київ, 2022., 2022)
У статті коротко розглянуто теоретичні основи проблеми формування у дітей ціннісного ставлення до рідного краю. Розкрито специфіку даного процесу, обумовлену віковими та психологічними особливостями дітей. Розглянуто роль регіональної культури у даному процесі. Визначено ряд умов, які здатні надати ефективності процесу формування у дошкільників ціннісного ставлення рідного краю.
Keywords: ціннісне ставлення; рідний край; патріотичне виховання дошкільників