ОСОБЛИВОСТІ НЕГАТИВНИХ ЕМОЦІЙНИХ ПРОЯВІВ У ДІТЕЙ СТАРШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ - Бобро, Л. В. (My University, 2021)
У даній публікації розглядаємо негативні емоційні прояви дітей старшого дошкільного віку. Вони названі саме так у звʼязку з тим, що вони повʼязані зі стражданням, болем, фізичним дискомфортом, присутній напрузі та тривозі. До негативних емоційних станів, зазвичай, відносять злість, гнів, лють, істерику, страх, образу, розчарування, смуток та інші.
Сучасний етап життя характеризується насиченістю подіями негативного характеру, частою зміною умов життя, доступністю та наповненістю інформації про хвороби, політичні сутички, стихійні лиха та іншу. Не менш негативний вплив здійснюють легкодоступні мультфільми для дітей дошкільного віку, сюжет яких сповнений злоби, несправедливості, фантастичними героями, які творять зло. Вищеперелічені фактори негативно впливають на розвиток емоційної сфери дитини й сприяють виникненню та переважанню негативних емоцій у дітей дошкільного віку. Цим зумовлюється актуальність досліджуваної проблеми.
Keywords: негативні емоційні прояви; діти старшого дошкільного віку