Методика шкільного вивчення сюжетно-композиційної організації епічного твору - Бондаренко, Юрій Іванович (Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя, 2012)
У цьому посібнику запропоновано теоретико-практичну модель розвитку знань і вмінь студентів-філологів організовувати шкільне вивчення епічних творів крізь призму їх сюжетно-композиційної організації. Автор навчального матеріалу окреслює систему як літературознавчої, так і власне методичної інформації, необхідної для здійснення педагогічного процесу в заданому напрямку. Крім того, посібник уміщує низку вправ, які можна використовувати для формування в майбутніх учителів літератури здатності організовувати дослідницьку діяльність учнів у площині сюжету та композиції художніх творів.
Keywords: Сюжет; Композиція; Хронотоп; Подієвий аналіз