Партійно-радянська номенклатура СРСР: сучасні підходи та перспективні напрямки дослідження - Крупина, В. О.; Кузьменко, Ю. В. (Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя, 2017)
Стаття присвячена розгляду основних підходів до вивчення пар- тійно-радянської номенклатури Радянського Союзу сучасними українськими та російськими вченими. Вказується, що на сьогодні не існує єдиного погляду на номенклатуру як об'єкт наукового аналізу і науковці використовують різні теоретико-методологічні підходи. Автори схиляються до концептуального підходу. Здійснено спробу окреслити перспективні напрямки дослідження номенклатури.
The article looks at the main approaches to studying the soviet party nomenclature of the USSR by contemporary Russian and Ukrainian historians. ^s there is no common viewpoint on the concept of nomenclature, scholars use different theoretical approaches to its analysis. The authors prefer the conceptual approach in their study and make an attempt to outline perspective areas of research.
Keywords: номенклатура; методологія; Радянський Союз; nomenclature