Національний локус образної системи романів Дари Корній: лінгвостилістичний аспект - Данильченко, Юлія Віталіївна (My University, 2020)
Наукова робота присвячена розглядові мікросистеми міфологічних номінацій як складника лексичної системи української мови. Аналізовані лінгвальні одиниці досліджуються в межах образної системи прозових творів сучасної української письменниці Дари Корній. Особлива увага звернена на національно-культурний компонент у семантичній структурі міфонімів. У магістерській роботі здійснено лексико-семантичну класифікацію міфологічних номінацій, визначено стилістичне навантаження міфоназв у художньому контексті. Дібрані мовні одиниці засвідчують як традиційне тлумачення семантики міфооб’єктів, так і індивідуально-авторську інтерпретацію значеннєвого наповнення художніх образів.
Науковий керівник - к. філол. н., доц. кафедри української мови та методики її навчання Кайдаш А. М.
Keywords: Міфологічна лексика; національно-культурний компонент