Виховання моральної культури дошкільників у взаємодії дошкільного закладу та сім’ї - Сльозка, Оксана Василівна (My University, 2019)
Науковий керівник: к.психол.н., доцент Пісоцький О. П. Рецензенти: канд. пед. наук, доцент. Аніщук А. М. кан. пед. наук, доцент Богдан Т. М.
Тема магістерської роботи “Виховання моральної культури у дошкільників у взаємодії дошкільного закладу та сім’ї” досліджувалася на теоретичному та емпіричному рівнях. Результати вивчення представлені у трьох розділах роботи. На теоретичному рівні обґрунтована проблема необхідність виховання у дошкільників моральної культури, зокрема: проаналізовано стан вивчення проблеми моральної культури дошкільників у психолого-педагогічних дослідженнях; здійснено огляд та відповідну аналітичну роботу над джерельною базою з вивчення проблеми взаємодії дошкільної установи та родин вихованців, простежено динаміку формування моральної культури у дошкільному дитинстві. Для розв’язання емпіричних завдань дослідження, розроблена програма й методика констатувального, формувального й контрольного етапів педагогічного експерименту. Розроблені критерії, показники та рівні сформованості моральної культури вихованців старших груп, надано їх характеристику, здійснено емпіричну перевірку педагогічних умов та системи роботи з оптимізації виховання моральної культури дітей 5 -6 років.
Keywords: моральна культура; взаємодія ЗДО та сім’ї