Колекція «HELLENICA: книжкова спадщина грецької спільноти міста Ніжина» XVII-XIX ст. у фондовому зібранні бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя - Морозов, Олександр Сергійович (My University, 2017)
Темою нашого огляду залишається бібліотечна колекція ніжинських греків, яка сьогодні зберігається в Музеї рідкісної книги Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя і є однією з перлин фондового зібрання університетської бібліотеки. Це нечисленна, але надзвичайно важлива з історичної та наукової точки зору колекція стародруків, рідкісних та цінних видань, що пов’язана з діяльністю грецької спільноти Ніжина. До складу колекції входять книги з книгозбірні Ніжинського грецького Олександрівського училища, окремі примірники видань юридичного, історичного, релігійного та класичного характеру, що належали Ніжинському грецькому магістрату, книги з особових бібліотек ніжинських греків.
Keywords: Ніжин; грецька громада Ніжина; Ніжинське грецьке Олександрівське училище