ОСОБИСТІСНЕ САМОВИРАЖЕННЯ ДОШКІЛЬНИКІВ ЯК ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА - Аніщук, А. М. (Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя, 2007)
У статті розглядаються психолого-педагогічні підходи щодо визначення поняття особистісне самовираження. Проаналізовано особистісне самовираження у різні вікові періоди, зокрема в період раннього онтогенезу. Автором охарактеризовано собистісні якості дитини-дошкільника, які відіграють важливу роль у процесі вираження внутрішнього світу.
PERSONAL SELF-EXPRESSION OF PRE-SCHOOL AGE CHILDREN
This article is devoted to the psychologic-pedagogical approaches to the definition of the content of “personal self-expression", It analyzes self-expression at different age periods, especially at the period of early ontogenesis. The author also characterizes personal qualities of a pre-school age child which play an important role in the process of the inner world expression.
Keywords: Особистісне самовираження; ситуації спілкування; засоби самовираження; комунікативно-мовленнєвий розвиток,; самооцінка; адекватне самовираження