Розвиток мовленнєвої творчості старших дошкільників у ігровій діяльності - Миронець, Єлизавета Михайлівна (My University, 2020)
Кваліфікаційна робота виконана на теоретичному та практичному рівнях. На теоретичному рівні уточнено зміст та структуру провідних категорій, обгрунтовано проблеми розвитку мовленнєвої творчості дошкільників засобами ігрової діяльності. Розкрито значення ігрової діяльності для розвитку мовленнєвої творчості дитини. Обґрунтовано педагогічні умови розвитку мовленнєвої творчості старших дошкільників засобами ігрової діяльності. На емпіричному рівні визначено критерії, показники та рівні сформованості мовленнєвої творчості старших дошщкільників, досліджено вплив батьків та педагогів на формування даної якості у дітей. Розроблено систему роботи щодо розвитку мовленнєвої творчості старших дошкільників засобами ігрової діяльності, перевірено її ефективність
Qualification work is performed on theoretical and practical levels. At the theoretical level, the content and structure of the leading categories are clarified, the problems of development of speech creativity of preschoolers by means of play activities are substantiated. The significance of play activities for the development of a child's speech creativity is revealed. The pedagogical conditions for the development of speech creativity of senior preschoolers by means of play activities are substantiated. At the empirical level, the criteria, indicators and levels of formation of speech creativity of senior preschoolers are determined, the influence of parents and teachers on the formation of this quality in children is studied. The system of work on development of speech creativity of senior preschoolers by means of game activity is developed, its efficiency is checked
Keywords: мовленнєва творчість; мовленнєвотворча діяльність