Умови оптимізації пізнавальної активності дітей 6(7) років засобами пошуково-дослідницької діяльності - Гомоляко, Дар’я Олександрівна (My University, 2019)
Науковий керівник: Матвієнко Світлана Іванівна, канд. пед. наук, доцент Рецензенти: Голота Наталія Миколаївна, канд. пед. наук, доцент Пісоцький Олександр Петрович, канд. психол. наук, доцент.
Робота присвячена дослідженню проблеми забезпечення пізнавальної активності у старших дошкільників засобами пошукової та дослідницької діяльності через визначення та експериментальну перевірку відповідних педагогічних умов. Здійснено теоретичний аналіз проблеми формування пізнавальної активності старших дошкільників та організації їх пошуково- дослідницької діяльності. Проведено експериментальне дослідження, яке стосувалося визначення та перевірки умови оптимізації пізнавальної активності дітей 6(7) років засобами пошуково-дослідницької діяльності. Висвітлено програму експериментальної роботи з дітьми 6-7 років та педагогами щодо забезпечення пізнавальної активності дітей. у додатках до роботи розміщено діагностичні матеріали, які використовувалися у процесі експериментальної роботи.
Keywords: дослідницька діяльність дошкільників; пошукова діяльність дошкільників