КОНЦЕПТУАЛЬНО-СТИЛЬОВИЙ АНАЛІЗ ЛІТЕРАТУРНОГО ТВОРУ В ШКОЛІ - Бондаренко, Юрій Іванович (Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя, 2012)
У статті розкритий зміст поняття «концептуально-стильовий аналіз», окреслені теоретична основа та дидактична спрямованість застосування, етапи впровадження в шкільну практику. Автор розробив систему спеціальних компетентностей для формування в межах цього виду діяльності, указує на методичні проблеми, які можна долати з допомогою концептуально-стильового аналізу, демонструє це на прикладі вивчення творчості ряду письменників.
Conceptual stylistic analysis of literary works in secondary school
The article explains the notion of conceptual stylistic analysis, outlines its theoretical ground and didactic application, stages of implementation into school practice. The author has elaborated a system of special competencies to be formed through this activity, he points out methodological problems which can be overcome through conceptual stylistic analysis and demonstrates it with the help of examples from study of numerous writers.
Keywords: концептуально-стильовий аналіз; етапи впровадження; стильові домінанти; системи уроків; компетентності