Ніжинська вища школа: викладачі і випускники : : календар знаменних і пам’ятних дат на 2019 рік - (:unkn) unknown (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
Календар знаменних і пам’ятних дат на 2019 рік «Ніжинська вища школа : викладачі і випускники» надає інформацію про видатних людей, чиї життя та діяльність пов’язані з Ніжинською вищою школою. Серед них - викладачі-ювіляри, які працюють і нині та щоденною працею вносять вагому частку у літопис славетного навчального закладу. Щорічник також репрезентує педагогів минулого, що залишили помітний слід в історії університету. Багато випускників стали гордістю не тільки Ніжинської вищої школи, а й Чернігівщини та всієї України. Це науковці, письменники, літературознавці, політичні і наукові діячі, ювілеї яких відзначатимуться у 2019 році. Календар не дає нам втратити історичну пам'ять, поєднуючи на сторінках покоління минулі і сучасні, всіх, хто причетний до Ніжинської вищої школи. До щорічника увійшло 168 персоналій. Укладанню видання передувала робота з уточнення фактографічної інформації та біографій персоналій. Кожна персоналія доповнена короткими біографічними відомостями та вміщує інформацію про наукові, творчі здобутки. Упорядники дотримувались визначення дат за Григоріанським календарем (новим стилем). В загальній хронології розміщені дати осіб, що народжені до 1 лютого 1918 р. (за старим стилем).