Жанрові модифікації історичного роману у творчості Івана Корсака (на прикладі романів "Завойовник Європи", "Перстень Ганни Барвінок", "Корона Юрія ІІ") - Токар, Н.В. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
Одним із провідних жанрів сучасної літератури є історичний роман. Наразі існує чимало його модифікацій, що висвітлюють різні грані жанру. Мате- ріали дослідження узагальнюють відомості про різновиди історичної романістики. У статті на прикладі романів "Завойовник Європи", "Перс- тень Ганни Барвінок" та "Корона Юрія ІІ" розглянуто модифікації історич- ного роману у творчості відомого волинського письменника Івана Корсака. Твори аналізуються в двох аспектах: з позиції співвідношення факту та домислу й вимислу, а також з урахуванням тематики романів. При цьому акцентується увага на жанровій домінанті кожного аналізованого твору.
Keywords: сторичний роман; пригодницький роман; біографічний роман