Особливості екологічного виховання дітей 5 років засобами взаємодії з природою в літній оздоровчий період у ЗДО - Шпирин, Альона Павлівна (My University, 2019)
Науковий керівник: Турчин Тамара Миколаївна, докт. пед. наук, професор. Рецензенти: канд. пед. наук, доцент Матвієнко С.І. канд. пед. наук, доцент Голота Н.М.
Наукова робота присвячена теоретичному та емпіричному вивченню проблеми екологічного виховання дітей п’ятого року життя за їх взаємодії з природою в літній оздоровчий період у закладі дошкільної освіти. Обґрунтовано сутність, зміст та засоби екологічного виховання дітей дошкільного віку. Визначено специфіку літнього оздоровлення дітей щодо проведення еколого- виховної роботи у закладі дошкільної освіти. Розроблено критерії та показники, визначено три рівні екологічної вихованості дітей п’ятого року життя. експериментально досліджено педагогічні умови екологічного виховання дітей п’яти років у літній оздоровчий період за взаємодії з природою. Розроблено та апробовано у практиці ЗДО програму взаємодії дітей із природою у період їхнього літнього перебування у закладі дошкільної освіти.
Keywords: екологічне виховання; період літнього оздоровлення