Процесуальні фразеологізми у творах Марії Матіос - Бойко, В.М.; Давиденко, Л.Б. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
Стаття присвячена з’ясуванню структурно-семантичних особливостей дієслівних фразеологічних одиниць, використаних у художніх творах Марії Матіос "Солодка Даруся" та "Життя коротке". Визначено найбільш продуктивні структурні моделі, подано їхні граматичні характеристики. Особливу увагу приділено модифікованим процесуальним ФО. Констату- ється різноманітність значень аналізованих ФО – емоційна сфера, мовленнєва і розумова діяльність, стосунки між людьми, інтелектуальна характеристика людини та ін.
Keywords: фразеологічна одиниця; структурна модель; семантика